Σαλάτα με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη
30λεπτά
Εύκολη
1 Φιλέτο
Στήθος κοτόπουλο
0.5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
Μυρωδικά, διάφορα
1
Ξύσμα λάιμ
2
Αβοκάντο
200 γρ.
Σαλατικά, διάφορα
100 γρ.
Φράουλες
200 γρ.
Φράουλες
1.5 κ.σ.
Χυμός λεμονιού
1 κ.σ.
Μέλι
1 κ.σ.
Ξύδι, βαλσάμικο
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.25 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Σπόροι παπαρούνας
7 γρ.
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
291.38 kcal
Υδατάνθρακες
15.26 g
Πρωτεΐνες
5.49 g
Λιπαρά
24.99 g
Εδώδιμες Ίνες
6.92 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
30 λεπτά
Βήμα 1
Εκτέλεση για το κοτόπουλο:
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα, όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 1 λάιμ.
Βήμα 2
Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
Βήμα 3
Σοτάρουμε το κρέας σε καυτό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε μεριά. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
Βήμα 4
Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη σαλάτα μας.
Βήμα 6
Εκτέλεση για τη σάλτσα
Βάζουμε στο μούλτι τις φράουλες το λεμόνι, την Νοστιμιά Maggi και το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο λεμόνι και μέλι ανάλογα πόσο ώριμα είναι τα φρούτα.
Βήμα 7
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Βήμα 8
Ρίχνουμε το ξύδι και ενώ χτυπάμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μπορεί να πάρει και περισσότερο ελαιόλαδο.
Βήμα 9
Προσθέτουμε τους σπόρους της παπαρούνας.
Βήμα 10
Εκτέλεση για τη σαλάτα:
Βάζουμε 2-3 κ.σ από τη σάλτσα στον πάτο του μπολ.
Βήμα 11
Στρώνουμε εναλλάξ τα σαλατικά και το αβοκάντο μέσα στο μπολ και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και τις φράουλες κομμένες στα 4.
Βήμα 12
Βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα όμορφα γύρω στη σαλάτα μας.
Σχόλια 0