Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

0
90λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
2 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

250 γρ.
Ρεβίθια
2 
Πιπεριές Φλωρίνης
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1 
Λεμόνι ξύσμα
10 Μικρά
Τοματίνια
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
2 κ.σ.
Λεμόνι χυμός
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
658.94 kcal
Υδατάνθρακες
94.14 g
Πρωτεΐνες
26.97 g
Λιπαρά
21.92 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

90 λεπτά
Βήμα 1
40 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ένα λίτρο νερό και βράστε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, πρέπει να είναι τραγανά.
Βήμα 2
15 λεπτά
Αποσύρετε το μεγαλύτερο μέρος από τα ρεβίθια και αφήστε μέσα στο κατσαρολάκι μισή κούπα ρεβίθια και μια κούπα από το νερό που έβραζαν, προσθέστε τον κύβο λαχανικών Maggi και μαγειρέψτε για ακόμη 15 λεπτά.
Βήμα 3
20 λεπτά
Παράλληλα τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
3 λεπτά
Αποσύρετε και ρίξτε μέσα σε ένα μπολ. Σκεπάστε με ένα πιάτο (για να εγκλωβιστούν οι υδρατμοί και να ξεφλουδίζουν πιο εύκολα).
Βήμα 5
5 λεπτά
Στον κάδο του μπλέντερ ρίξτε τα ρεβίθια με το υπόλοιπο νερό, τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, το ξίδι, αλάτι και 2 κτς ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα-σάλτσα.
Βήμα 6
7 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίξτε τα βρασμένα ρεβίθια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση (10 τεμάχια), τον βασιλικό χοντροκομμένο, ξύσμα από λεμόνι, το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος κομμένο σε διαγώνιες φέτες), αλάτι, 2 κτς ελαιόλαδο και τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε
Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

Βήμα 1 6

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ένα λίτρο νερό και βράστε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, πρέπει να είναι τραγανά.

Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

Βήμα 2 6

Αποσύρετε το μεγαλύτερο μέρος από τα ρεβίθια και αφήστε μέσα στο κατσαρολάκι μισή κούπα ρεβίθια και μια κούπα από το νερό που έβραζαν, προσθέστε τον κύβο λαχανικών Maggi και μαγειρέψτε για ακόμη 15 λεπτά.

Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

Βήμα 3 6

Παράλληλα τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

Βήμα 4 6

Αποσύρετε και ρίξτε μέσα σε ένα μπολ. Σκεπάστε με ένα πιάτο (για να εγκλωβιστούν οι υδρατμοί και να ξεφλουδίζουν πιο εύκολα).

Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

Βήμα 5 6

Στον κάδο του μπλέντερ ρίξτε τα ρεβίθια με το υπόλοιπο νερό, τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, το ξίδι, αλάτι και 2 κτς ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα-σάλτσα.

Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης

Βήμα 6 6

Σε ένα μπολ ρίξτε τα βρασμένα ρεβίθια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση (10 τεμάχια), τον βασιλικό χοντροκομμένο, ξύσμα από λεμόνι, το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος κομμένο σε διαγώνιες φέτες), αλάτι, 2 κτς ελαιόλαδο και τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη