Σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης
90λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Ρεβίθια
2
Πιπεριές Φλωρίνης
2
Κρεμμύδια φρέσκα
1
Λεμόνι ξύσμα
10 Μικρά
Τοματίνια
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
2 κ.σ.
Λεμόνι χυμός
1 κύβος
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
658.94 kcal
Υδατάνθρακες
94.14 g
Πρωτεΐνες
26.97 g
Λιπαρά
21.92 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
90 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ένα λίτρο νερό και βράστε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, πρέπει να είναι τραγανά.
Βήμα 2
Αποσύρετε το μεγαλύτερο μέρος από τα ρεβίθια και αφήστε μέσα στο κατσαρολάκι μισή κούπα ρεβίθια και μια κούπα από το νερό που έβραζαν, προσθέστε τον κύβο λαχανικών Maggi και μαγειρέψτε για ακόμη 15 λεπτά.
Βήμα 3
Παράλληλα τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Αποσύρετε και ρίξτε μέσα σε ένα μπολ. Σκεπάστε με ένα πιάτο (για να εγκλωβιστούν οι υδρατμοί και να ξεφλουδίζουν πιο εύκολα).
Βήμα 5
Στον κάδο του μπλέντερ ρίξτε τα ρεβίθια με το υπόλοιπο νερό, τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, το ξίδι, αλάτι και 2 κτς ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα-σάλτσα.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ ρίξτε τα βρασμένα ρεβίθια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση (10 τεμάχια), τον βασιλικό χοντροκομμένο, ξύσμα από λεμόνι, το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος κομμένο σε διαγώνιες φέτες), αλάτι, 2 κτς ελαιόλαδο και τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε
Σχόλια 0