Αρχική   >   Συνταγή    >    Σαλάτα μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ δυόσμου

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΔΥΟΣΜΟΥ

Maggi Cooking - Σαλάτα μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ δυόσμου

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΔΥΟΣΜΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  • 5 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2κτς μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 10 τοματίνια
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
  • 150 γρ. μυζήθρα νωπή
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας Maggi νοστιμιά

Για το ντρέσινγκ:

  • ½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο λευκό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 5 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού και στη συνέχεια σε μεσαία κυβάκια του ίδιου μεγέθους.
  2. Ρίξτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και το τριμμένο σκόρδο.
  3. Πασπαλίστε με τη Maggi νοστιμιά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να τραβήξουν οι μελιτζάνες το ελαιόλαδο.
  4. Μεταφέρετε σε μια φαρδιά λαμαρίνα για τον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
  5. Παράλληλα σε μια δεύτερη λαμαρίνα απλώστε το ψωμί κομμένο και αυτό σε κυβάκια και ψήστε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα.
  6. Αποσύρετε τις μελιτζάνες και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  7. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρεσινγκ και όσο οι μελιτζάνες είναι ακόμη ζεστές αδειάστε από επάνω.
  8. Βάλτε το κατσικίσιο τυρί, τη μυζήθρα, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα κρουτόν και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε κρύα ή ζεστή.