Αρχική   >   Συνταγή    >    Σοφρίτο κερκυραϊκό με σπάλα μόσχου

ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΕ ΣΠΑΛΑ ΜΟΣΧΟΥ

ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΕ ΣΠΑΛΑ ΜΟΣΧΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
40'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
500 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      600γρ χτένι μόσχου

·      3κτς ξίδι λευκό βαλσάμικο

·      3κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο

·      1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο )

·      1 κούπα αλεύρι

·      2 κύβοι βοδινού MAGGI

·      ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Κόψτε το κρέας κάθετα από την φορά που έχουν οι ίνες  του σε πολύ λεπτές φέτες . Με ένα βαρύ σκεύος χτυπήστε το κρέας για να γίνει ακόμη πιο λεπτό .

2.    Τοποθετήστε ένα φαρδύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 2κτς ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί .

3.    Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε να φύγει το περιττό αλεύρι , περάστε σε δόσεις από το τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.

4.    Μεταφέρετε σε ένα πιάτο όλα τα κομμάτια από το κρέας .

5.    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε 500ml νερό ,τους δυο κύβους βοδινού MAGGI και το σκόρδο . Δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι .

6.    Επανατοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια εστία , ρίξτε 1κτς ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας . Όταν πάρει θερμοκρασία ρίξτε το ξίδι , 2κτς μαϊντανό και τον ζωμό .

7.    Σκεπάστε το σκεύος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα .

8.    Τέλος προσθέστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας .