Αρχική   >   Συνταγή    >    Σουφλέ ζυμαρικών με παντζάρι και μπέικον

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Maggi Cooking - Σουφλέ ζυμαρικών με παντζάρι και μπέικον

Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
35'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ ριγκατόνι
  • 150γρ γκράνα τριμμένη σε πούδρα
  • 150γρ ένταμ τριμμένο
  • 4 παντζάρια
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο τα παντζάρια και ψήστε στον φούρνο για 60 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και ξεφλουδίστε με ένα μαχαίρι.
  2. Ρίξτε μέσα στο μίξερ τα παντζάρια και το γάλα, χτυπήστε καλά και μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι.
  3. Δώστε μια βράση, ρίξτε τον κύβο λαχανικών Maggi, το μπέικον και τη κρέμα γάλατος. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
  4. Βράστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά και στράγγιξε χωρίς να τα κρυώσετε.
  5. Αδειάστε σε ένα μπολ την κρέμα με το μπέικον και τα παντζάρια, τα ζυμαρικά, το αυγό και το μισό τυρί γκράνα. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  6. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο πρόγραμμα αέρα και επάνω αντίσταση για 35 λεπτά.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;