Αρχική   >   Συνταγή    >    Φακές

ΦΑΚΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Θερμίδες
480 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. φακές

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 τομάτες ώριμες

  • 2 κλωνάρια σέλερι

  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες

  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό βαλσαμικο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 κύβο κότας MAGGI

  • Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίξτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε για 15 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε.

  2. Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο σέλερι μέχρι να μαραθούν.

  3. Ρίξτε τις φακές και προσθέστε 1½  λίτρο νερό. Όταν το νερό βράσει βάλτε τη δάφνη, τον κύβο κότας MAGGI και τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα.

  4. Όταν η φλούδα από τις τομάτες ξεκολλήσει, πιάστε τις με μια τσιμπίδα και αποσύρετε. Στη συνέχεια, σπάστε με την κουτάλα τις τομάτες και αφήστε να μαγειρευτούν οι φακές μέχρι μαλακώσουν.

  5. Τέλος, ρίξτε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το ξίδι και αποσύρετε. Αφήστε για 10 λεπτά και σερβίρετε.


ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;