Αρχική   >   Συνταγή    >    Σουτζουκάκια με πουρέ και μπέικον

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ. κιμά από σπάλα μόσχου (1 φορά περασμένο)

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 250γρ. τομάτα κονκασέ

  • 1 κ.σ πελτέ τομάτας

  • 2 τομάτες τριμμένες

  • 1 κύβο βοδινού MAGGI

  • ¼ κ.γ. κύμινο

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • ½ στίκ κανέλας

  • 2 μπαχάρια

  • 5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο

  • Αλεύρι

  • Ελαιόλαδο


Για τον πουρέ με μπέικον



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

  2. Ρίξτε τον πελτέ, την τομάτα κονκασέ και την τριμμένη τομάτα.

  3. Όταν πάρουν βράση χαμηλώστε την φωτιά και ρίξτε μέσα την κανέλα, το μπαχάρι, τον κύβο βοδινού MAGGI και την ζάχαρη.

  4. Παράλληλα σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά μαζί με το ψωμί, το κύμινο, το αλάτι, το σκόρδο και μαλάξτε απαλά.

  5. Πλάστε τα σουτζουκάκια και ρίξτε τα μέσα στο αλεύρι.

  6. Τοποθέτησε ένα φαρδύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με 4 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.

  7. Μεταφέρετε μέσα στην σάλτσα και μαγειρέψτε για 35 λεπτά.

  8. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το μπέικον πολύ καλά ψιλοκομμένο και χωρίς καθόλου λάδι σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.

  9. Αδειάστε μέσα το γάλα και όταν πάρει βράση ρίξτε τις νιφάδες πατάτας.

  10. Χαμηλώνετε στο ελάχιστο την φωτιά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει βελούδινη υφή ο πουρές.