Αρχική   >   Συνταγή    >    Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
4'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Θερμίδες
235 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ σολομός φρέσκος φιλέτο

  • 1 κολοκυθάκι

  • 1 κιλό πατάτες μπέιμπι

  • 4κτς ελαιόλαδο

  • 1κτς MAGGI Νοστιμιά


Για τη σάλτσα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γρ) 2% λιπαρά

  • 1 λεμόνι ξύσμα

  • ½ λεμόνι  χυμό 3κτς ελαιόλαδο

  • 1κτς MAGGI Νοστιμιά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση.

  2. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε τη MAGGI Νοστιμιά  και το ελαιόλαδο.

  3. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους τριών περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού ενώ ενδιάμεσα βάζετε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.

  5. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από ένα λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).

  6. Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα.

  7. Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες.