Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Πίσω
36 14.8g / 36%
34 32.7g / 34%
30 29.2g / 30%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

(0)
65 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  γρ.
Σολομός
1 
Κολοκυθάκι
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.5 
Χυμός λεμονιού
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
250  γρ.
Γιαούρτι με 2% λιπαρά
1  κιλό
Πατάτες baby

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
32.79 g
Ενέργεια
381.95 kcal
Λιπαρά
14.85 g
Εδώδιμες Ίνες
3.81 g
Πρωτεΐνες
29.21 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

65 λεπτά
  • Βήμα 1

    45 λεπτά
    Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας MAGGI Νοστιμιά και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους 3 περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού, ενώ ενδιάμεσα βάλτε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από 1 λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη 1 κουταλιά της σούπας MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα. Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες.
Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 1 4

Βήμα 1

Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας MAGGI Νοστιμιά και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους 3 περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού, ενώ ενδιάμεσα βάλτε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 3 4

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από 1 λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 4 4

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη 1 κουταλιά της σούπας MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα. Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες.

Συνταγή ως PDF