Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

0
65 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

600 γρ
Σολομός
1 
Κολοκυθάκι
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.5 
Χυμός λεμονιού
7 κ.σ.
Ελαιόλαδο
250 γρ
Γιαούρτι
1000 γρ
Πατάτες baby

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
442.2 kcal
Υδατάνθρακες
31.33 g
Πρωτεΐνες
27.78 g
Λιπαρά
22.99 g
Εδώδιμες Ίνες
3.63 g
Σάκχαρα
3.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

65 λεπτά
Βήμα 1
45 λεπτά
Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε τη 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
10 λεπτά
Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους τριών περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού ενώ ενδιάμεσα βάζετε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.
Βήμα 3
5 λεπτά
Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από ένα λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).
Βήμα 4
5 λεπτά
Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα . Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες .
Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 1 4

Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε τη 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 2 4

Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους τριών περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού ενώ ενδιάμεσα βάζετε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 3 4

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από ένα λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 4 4

Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα . Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη