Αρχική   >   Συνταγή    >    Σπανακόρυζο

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 1 τομάτα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κύβο κότας Maggi
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κτσ ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί.
  2. Αδειάστε το σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο σε δυο δόσεις μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας στην μέση και βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα για να δημιουργηθεί ατμός και να μαραθεί το σπανάκι.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ρύζι, την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο κότας, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Ανακατέψτε και σκεπάστε το φαγητό. Θα πρέπει να υπάρχει υγρασία για να μαγειρευτεί το ρύζι, αν έχουν βγει πολλά υγρά από το σπανάκι αφήστε χωρίς καπάκι την κατσαρόλα διαφορετικά σκεπάστε.
  5. Μαγειρέψτε για δέκα λεπτά , ρίξτε ½ κούπας ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και σβήστε την εστία. Αφήστε στην άκρη για ακόμη δέκα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε το φαγητό.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;