Συκωταριά
190λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Νερό
1 κ.σ.
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού
2 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1 κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2 κ.σ.
Βούτυρο
1 κ.σ.
Μέλι
1 Κιλό
Συκωταριά αρνίσια
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
484.45 kcal
Υδατάνθρακες
15.75 g
Πρωτεΐνες
51.47 g
Λιπαρά
18.59 g
Εδώδιμες Ίνες
0.75 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
190 λεπτά
Βήμα 1
Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 5
Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
Βήμα 6
Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.
Βήμα 7
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 8
Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
Βήμα 9
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Βήμα 10
Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
Βήμα 11
Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
Βήμα 12
Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 13
Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σχόλια 0