Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Συκωταριά

0
190λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

500 γρ.
Νερό
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού
2 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1 κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2 κ.σ.
Βούτυρο
1 κ.σ.
Μέλι
1 Κιλό
Συκωταριά αρνίσια

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
484.45 kcal
Υδατάνθρακες
15.75 g
Πρωτεΐνες
51.47 g
Λιπαρά
18.59 g
Εδώδιμες Ίνες
0.75 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

190 λεπτά
Βήμα 1
120 λεπτά
Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
Βήμα 2
5 λεπτά
Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
10 λεπτά
Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 5
8 λεπτά
Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
Βήμα 6
5 λεπτά
Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.
Βήμα 7
5 λεπτά
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 8
6 λεπτά
Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
Βήμα 9
3 λεπτά
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Βήμα 10
6 λεπτά
Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
Βήμα 11
5 λεπτά
Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
Βήμα 12
10 λεπτά
Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 13
2 λεπτά
Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συκωταριά

Βήμα 1 13

Βήμα 1

Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.

Συκωταριά

Βήμα 2 13

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Συκωταριά

Βήμα 3 13

Βήμα 3

Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 4 13

Βήμα 4

Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.

Συκωταριά

Βήμα 5 13

Βήμα 5

Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.

Συκωταριά

Βήμα 6 13

Βήμα 6 Βήμα 6

Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.

Συκωταριά

Βήμα 7 13

Βήμα 7 Βήμα 7

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 8 13

Βήμα 8 Βήμα 8

Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.

Συκωταριά

Βήμα 9 13

Βήμα 9 Βήμα 9

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.

Συκωταριά

Βήμα 10 13

Βήμα 10 Βήμα 10

Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 11 13

Βήμα 11 Βήμα 11

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.

Συκωταριά

Βήμα 12 13

Βήμα 12 Βήμα 12

Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 13 13

Βήμα 13 Βήμα 13

Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη