Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Συκωταριά

0
190 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

500 γρ
Νερό
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού
2 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1 κ.γ.
Πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2 κ.σ.
Βούτυρο
1 κ.σ.
Μέλι
1 Κιλό
Συκωταριά αρνίσια

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
484.45 kcal
Υδατάνθρακες
15.75 g
Πρωτεΐνες
51.47 g
Λιπαρά
18.59 g
Εδώδιμες Ίνες
0.75 g
Σάκχαρα
6.87 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

190 λεπτά
Βήμα 1
120 λεπτά
Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
Βήμα 2
5 λεπτά
Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι.
Βήμα 3
10 λεπτά
Βάλτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν βράσει το νερό ρίξτε μέσα τη συκωταριά και ζεματίστε την για 5-7 λεπτά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Αφαιρέστε, στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 5
8 λεπτά
Αφαιρέστε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
Βήμα 6
5 λεπτά
Κόψτε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκ. περίπου.
Βήμα 7
5 λεπτά
Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Πάρτε ένα μπολ και βάλτε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια,1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο.
Βήμα 8
6 λεπτά
Ανακατέψτε καλά. Στο μείγμα αυτό βάλτε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατέψτε καλά, αφήστε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
Βήμα 9
3 λεπτά
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Βήμα 10
6 λεπτά
Βάλτε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
Βήμα 11
5 λεπτά
Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείστε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
Βήμα 12
10 λεπτά
Αφήστε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώστε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέστε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 13
2 λεπτά
Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συκωταριά

Βήμα 1 13

Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.

Συκωταριά

Βήμα 2 13

Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι.

Συκωταριά

Βήμα 3 13

Βάλτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν βράσει το νερό ρίξτε μέσα τη συκωταριά και ζεματίστε την για 5-7 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 4 13

Αφαιρέστε, στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσει.

Συκωταριά

Βήμα 5 13

Αφαιρέστε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.

Συκωταριά

Βήμα 6 13

Κόψτε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκ. περίπου.

Συκωταριά

Βήμα 7 13

Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Πάρτε ένα μπολ και βάλτε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια,1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο.

Συκωταριά

Βήμα 8 13

Ανακατέψτε καλά. Στο μείγμα αυτό βάλτε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατέψτε καλά, αφήστε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.

Συκωταριά

Βήμα 9 13

Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.

Συκωταριά

Βήμα 10 13

Βάλτε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 11 13

Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείστε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.

Συκωταριά

Βήμα 12 13

Αφήστε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώστε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέστε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 13 13

Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη