Αρχική   >   Συνταγή    >    Τραχανότο με πράσο και μανιτάρια (Mamatsita)

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (MAMATSITA)

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (MAMATSITA)
Χρόνος μαγειρέματος
15'
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ σ ελαιόλαδο

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)

  • 200 γρ μανιτάρια πλευρώτους

  • 200 γρ μανιτάρια λευκά πορτομπέλο

  • 1 ½ κούπα ξινό τραχανά

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ γλ θυμάρι

  • 1 κύβο βοδινού Maggi

  • 3 κούπες χλιαρό νερό

  • 1 κ γλ θυμάρι

  • τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα πράσα να μαλακώσουν.

  2. Προσθέστε και τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα επίσης για 2-3 λεπτά.

  3. Στη συνέχεια προσθέστε τον τραχανά, το αλάτι και το θυμάρι, ανακατέψτε και σβήστε με το λευκό κρασί.

  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέστε σιγά σιγά κι ανακατεύοντας διαρκώς, το χλιαρό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον κύβο βοδινού Maggi.

  5. Όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο τραχανάς.


*Για περισσότερες συνταγές από την Mamatsita πατήστε εδώ