Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Τσιπούρα σοτέ
Τσιπούρα σοτέ
35 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
36 19.4g / 36%
22 27.5g / 22%
42 50.9g / 42%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Τσιπούρα σοτέ

(0)
35 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  Φιλέτα
Τσιπούρες
1000  γρ.
Χόρτα εποχής
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Μυρώνια
2  κ.σ.
Καυκαλήθρες
1  κ.σ.
Κορν Φλαουρ
1 
Λεμόνι χυμός
1 
Αυγό
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
27.59 g
Ενέργεια
479.93 kcal
Λιπαρά
19.43 g
Εδώδιμες Ίνες
9.15 g
Πρωτεΐνες
50.94 g
Σάκχαρα
7.72 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

35 λεπτά
  • Βήμα 1

    7 λεπτά
    Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Παράλληλα πλύνετε καλά τα χόρτα και όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Προσθέστε 1 ποτήρι νερό, τους κύβους λαχανικών MAGGI, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Διαλύστε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με ελάχιστο κρύο νερό και προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα χόρτα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Βήμα 4

    6 λεπτά
    Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το χυμό λεμόνι και προσθέστε μέσα μερικές κουταλιές από το υγρό που μαγειρεύονται τα χόρτα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε σε αυτήν το αυγολέμονο. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  • Βήμα 5

    7 λεπτά
    Βάλτε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίστε το ψάρι τελευταία στιγμή και σοτάρετε από την πλευρά με το δέρμα για 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, τουμπάρετε και σοτάρετε για ακόμη 2 λεπτά. Η τσιπούρα σοτέ σερβίρετε άμεσα με ζεστά χόρτα σε βαθιά πιάτα.
Τσιπούρα σοτέ

Βήμα 1 5

Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Παράλληλα πλύνετε καλά τα χόρτα και όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα.

Τσιπούρα σοτέ

Βήμα 2 5

Προσθέστε 1 ποτήρι νερό, τους κύβους λαχανικών MAGGI, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.

Τσιπούρα σοτέ

Βήμα 3 5

Διαλύστε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με ελάχιστο κρύο νερό και προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα χόρτα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Τσιπούρα σοτέ

Βήμα 4 5

Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το χυμό λεμόνι και προσθέστε μέσα μερικές κουταλιές από το υγρό που μαγειρεύονται τα χόρτα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε σε αυτήν το αυγολέμονο. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.

Τσιπούρα σοτέ

Βήμα 5 5

Βάλτε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίστε το ψάρι τελευταία στιγμή και σοτάρετε από την πλευρά με το δέρμα για 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, τουμπάρετε και σοτάρετε για ακόμη 2 λεπτά. Η τσιπούρα σοτέ σερβίρετε άμεσα με ζεστά χόρτα σε βαθιά πιάτα.

Συνταγή ως PDF