Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τυρί σαγανάκι

0
15λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

500 γρ.
Φέτα
300 γρ.
Αλεύρι
100 γρ.
Καλαμποκάλευρο
2 
Λεμόνι
0.5 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
785.72 kcal
Υδατάνθρακες
75.34 g
Πρωτεΐνες
22.84 g
Λιπαρά
44.4 g
Εδώδιμες Ίνες
2.91 g
Σάκχαρα
4.58 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

15 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού το τυρί και βάλτε μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Σκοπός να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε όταν μπει στο τηγάνι να έχει χρόνο η κρούστα του να γίνει τραγανή πριν το τυρί λιώσει. Σε ένα μικρότερο μπολ βάλτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και την Maggi Nοστιμιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 2
2 λεπτά
Τοποθετήστε ένα τηγανάκι σε μέτριας έντασης εστία και ρίξτε ελαιόλαδο τόσο όσο να σκεπάζεται το τυρί όταν το βάλετε. Ζεστάνετε το λάδι και ξεκινήστε τη διαδικασία. Περάστε το τυρί από το αλεύρι, ξαναρίξτε το στο νερό στιγμιαία, ξαναπεράστε από το αλεύρι και, τέλος, πάλι από το νερό.
Βήμα 3
10 λεπτά
Ρίξτε στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα. Μεταφέρετε το τυρί σαγανάκι σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και σερβίρετε σε πιάτο μαζί με το λεμόνι κομμένο σε κούπες.
Τυρί σαγανάκι

Βήμα 1 3

Βήμα 1 Βήμα 1

Κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού το τυρί και βάλτε μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Σκοπός να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε όταν μπει στο τηγάνι να έχει χρόνο η κρούστα του να γίνει τραγανή πριν το τυρί λιώσει. Σε ένα μικρότερο μπολ βάλτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και την Maggi Nοστιμιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τυρί σαγανάκι

Βήμα 2 3

Βήμα 2

Τοποθετήστε ένα τηγανάκι σε μέτριας έντασης εστία και ρίξτε ελαιόλαδο τόσο όσο να σκεπάζεται το τυρί όταν το βάλετε. Ζεστάνετε το λάδι και ξεκινήστε τη διαδικασία. Περάστε το τυρί από το αλεύρι, ξαναρίξτε το στο νερό στιγμιαία, ξαναπεράστε από το αλεύρι και, τέλος, πάλι από το νερό.

Τυρί σαγανάκι

Βήμα 3 3

Βήμα 3

Ρίξτε στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα. Μεταφέρετε το τυρί σαγανάκι σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και σερβίρετε σε πιάτο μαζί με το λεμόνι κομμένο σε κούπες.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη