Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Τυρόπιτα
Τυρόπιτα
145 min
Εύκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
49 20.5g / 49%
35 33.8g / 35%
16 15.6g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Τυρόπιτα

(0)
145 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  γρ.
Αλεύρι
150  mL
Νερό
2  κ.γλ.
Αλάτι
1  κ.σ.
Ξύδι
150  γρ.
Σκληρό τυρί τριμμένο
100  γρ.
Φέτα
100  γρ.
Τυρί, edam
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
250  γρ.
Γιαούρτι
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
150  γρ.
Ανθότυρο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
33.86 g
Ενέργεια
385.28 kcal
Λιπαρά
20.53 g
Εδώδιμες Ίνες
1.21 g
Πρωτεΐνες
15.68 g
Σάκχαρα
2.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

145 λεπτά
  • Βήμα 1

    60 λεπτά
    Βάλτε όλα τα υλικά για την ζύμη, δηλαδή το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Tυλίξτε με μεμβράνη και ξεκουράστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Σε ένα δεύτερο μπολ ρίξτε τα υλικά για την γέμιση, δηλαδή τα τυριά, το πιπέρι και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και με ένα πιρούνι ανακατέψτε μέχρι να «σπάσουν» τα τυριά .
  • Βήμα 3

    15 λεπτά
    Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο και κόψτε σε 2 ίσα μέρη . Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε μέγεθος 3 εκατοστά μεγαλύτερο από το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε . Λαδώστε το ταψί και στρώστε το πρώτο φύλλο. Αδειάστε την γέμιση , απλώστε ομοιόμορφά και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο . Τυλίξτε μαζί τις άκρες από τα δυο φύλλα και λαδώστε την επιφάνεια της πίτας.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Ανοίξτε τρύπες με ένα μαχαίρι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο βαθμούς για 60 λεπτά .
Τυρόπιτα

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάλτε όλα τα υλικά για την ζύμη, δηλαδή το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Tυλίξτε με μεμβράνη και ξεκουράστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τυρόπιτα

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο μπολ ρίξτε τα υλικά για την γέμιση, δηλαδή τα τυριά, το πιπέρι και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και με ένα πιρούνι ανακατέψτε μέχρι να «σπάσουν» τα τυριά .

Τυρόπιτα

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο και κόψτε σε 2 ίσα μέρη . Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε μέγεθος 3 εκατοστά μεγαλύτερο από το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε . Λαδώστε το ταψί και στρώστε το πρώτο φύλλο. Αδειάστε την γέμιση , απλώστε ομοιόμορφά και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο . Τυλίξτε μαζί τις άκρες από τα δυο φύλλα και λαδώστε την επιφάνεια της πίτας.

Τυρόπιτα

Βήμα 4 4

Βήμα 4

Ανοίξτε τρύπες με ένα μαχαίρι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο βαθμούς για 60 λεπτά .

Συνταγή ως PDF