Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τυροπιτάκια

0
40 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1 Συσκευασία
Φύλλο πίτας
300 γρ
Φέτα τριμμένη
200 γρ
Ανθότυρο
1 Συσκευασία
1 lt
Γάλα φρέσκο
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
639.91 kcal
Υδατάνθρακες
68.07 g
Πρωτεΐνες
24.54 g
Λιπαρά
28.86 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
4 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και δώστε του μια βράση, αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία Πουρέ Πατάτας Maggi 125γρ.
Βήμα 2
5 λεπτά
Ανακατεύετε συνέχεια για 5 λεπτά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει βελούδινη υφή.
Βήμα 3
5 λεπτά
Ρίξτε μέσα την φέτα με το ανθότυρο (τριμμένο), αρκετό πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
10 λεπτά
Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και κόψτε σταυρωτά, κάντε δηλαδή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή σε όλα τα φύλλα και θα δημιουργηθούν 4 στοίβες. Καλύψτε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν και ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα ένα τα τυροπιτάκια.
Βήμα 5
5 λεπτά
Λαδώστε καλά κάθε φύλλο και τυλίξτε από την ανάποδη πλευρά, λίγο πριν το τέλος κλείστε τις άκρες προς τα μέσα και περάστε με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά.
Βήμα 6
10 λεπτά
Όταν είναι όλα έτοιμα τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ιδανικά σε μικρές ποσότητες για να έχετε καλύτερο έλεγχο και να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου.
Βήμα 7
1 λεπτά
Τέλος, όταν πάρουν έντονο χρυσό χρώμα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Τυροπιτάκια

Βήμα 1 7

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και δώστε του μια βράση, αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία Πουρέ Πατάτας Maggi 125γρ.

Τυροπιτάκια

Βήμα 2 7

Ανακατεύετε συνέχεια για 5 λεπτά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει βελούδινη υφή.

Τυροπιτάκια

Βήμα 3 7

Ρίξτε μέσα την φέτα με το ανθότυρο (τριμμένο), αρκετό πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος για περίπου 30 λεπτά.

Τυροπιτάκια

Βήμα 4 7

Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και κόψτε σταυρωτά, κάντε δηλαδή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή σε όλα τα φύλλα και θα δημιουργηθούν 4 στοίβες. Καλύψτε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν και ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα ένα τα τυροπιτάκια.

Τυροπιτάκια

Βήμα 5 7

Λαδώστε καλά κάθε φύλλο και τυλίξτε από την ανάποδη πλευρά, λίγο πριν το τέλος κλείστε τις άκρες προς τα μέσα και περάστε με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά.

Τυροπιτάκια

Βήμα 6 7

Όταν είναι όλα έτοιμα τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ιδανικά σε μικρές ποσότητες για να έχετε καλύτερο έλεγχο και να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου.

Τυροπιτάκια

Βήμα 7 7

Τέλος, όταν πάρουν έντονο χρυσό χρώμα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη