Τυροπιτάκια
40λεπτά
Εύκολη
1 Συσκευασία
Φύλλο πίτας
300 γρ.
Φέτα τριμμένη
200 γρ.
Ανθότυρο
1 Συσκευασία
1 L
Γάλα φρέσκο
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
639.91 kcal
Υδατάνθρακες
68.07 g
Πρωτεΐνες
24.54 g
Λιπαρά
28.86 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και δώστε του μια βράση, αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία Πουρέ Πατάτας Maggi 125γρ.
Βήμα 2
Ανακατεύετε συνέχεια για 5 λεπτά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει βελούδινη υφή.
Βήμα 3
Ρίξτε μέσα την φέτα με το ανθότυρο (τριμμένο), αρκετό πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και κόψτε σταυρωτά, κάντε δηλαδή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή σε όλα τα φύλλα και θα δημιουργηθούν 4 στοίβες. Καλύψτε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν και ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα ένα τα τυροπιτάκια.
Βήμα 5
Λαδώστε καλά κάθε φύλλο και τυλίξτε από την ανάποδη πλευρά, λίγο πριν το τέλος κλείστε τις άκρες προς τα μέσα και περάστε με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά.
Βήμα 6
Όταν είναι όλα έτοιμα τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ιδανικά σε μικρές ποσότητες για να έχετε καλύτερο έλεγχο και να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου.
Βήμα 7
Τέλος, όταν πάρουν έντονο χρυσό χρώμα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Σχόλια 0