Αρχική   >   Συνταγή    >    Βάφλες με τυρί και πουρέ πατάτας (The Eaters)

ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ (THE EATERS)

ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ (THE EATERS)

MAGGI
μυστικό

Αν σας λείπει η βαφλιέρα, βάλτε μπροστά το τηγάνι. Δεν θα έχετε βάφλες αλλά guess what : θα έχετε pancakes.

Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
6'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

• 1/4 κούπας ξινόγαλα
• 2 κούπες πουρέ πατάτας Maggi
• 2 αβγά
• 3 κ.σ ψιλοκομμένο σχινόπρασο
• 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
• 1/2 κτγ baking powder
• 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
• 1/2 κτγ αλάτι
• 1/2 κτγ πιπέρι
• 2 κούπες τριμμένο cheddar

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάξτε τον πουρέ πατάτας Maggi σύμφωνα με τις οδηγίες. Αδειάστε 2 κούπες σε ένα μπολ και προσθέστε με το ξινόγαλα και το σχινόπρασο ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε ξανά.
2. Στο μείγμα του πουρέ προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε απαλά.
3. Αδειάστε λίγο λίγο το μείγμα σε μια ζεστή βαφλιέρα και ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή).
4. Τοποθετήστε τις βάφλες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε στην επιφάνεια τους το cheddar. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

*Για περισσότερες συνταγές από τους The Eaters πατήστε εδώ