Αρχική   >   Συνταγή    >    Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
723 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


·      1,5 κιλό πανσέτα χοιρινή (κομμάτι)

·      100 γρ φιστίκι αιγίνης

·      100 γρ αμύγδαλο

·      100 γρ φουντούκια

·      150 γρ σύκα αποξηραμένα

·      100 γρ βερίκοκα αποξηραμένα

·      2 κύβους κότας Maggi

·      Αλάτι

·      Πιπέρι

·      ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μήλου:

·      1 μήλο κόκκινο

·      1 ξινόμηλο

·      3 σπόρους κάρδαμο

·      1 αστεροειδή γλυκάνισο

·      2 κτς ξίδι λευκό βαλσάμικο

·      1 κτγ βουτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κσ ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. 

  2. Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας τους. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.

  3. Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνοστους 170 βαθμούς για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα. 

  4. Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε μισό ποτήρι νερό, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.

  5. Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά, απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε  σε ένα μπολ. 

  6. Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.

  7. Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.

  8. Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.