Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους 1 εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
Βήμα 2
10 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
Βήμα 3
180 λεπτά
Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 4
5 λεπτά
Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
Βήμα 5
90 λεπτά
Ανοίξτε τη γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν κόψετε.
Βήμα 1
5
Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους 1 εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
Βήμα 2
5
Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
Βήμα 3
5
Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 4
5
Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
Βήμα 5
5
Ανοίξτε τη γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν κόψετε.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0