Αρχική   >   Συνταγή    >    Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ

Maggi Cooking - Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
270'
Μερίδες
8
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 3,5 κιλά Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
  • 2 κιλά γλυκοπατάτες πορτοκαλί
  • 2 κιλά μήλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κουτ. της σούπας Maggi νοστιμιά
  • Ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους ενός εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από δυο κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
  3. Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς.
  4. Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια.
  5. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
  6. Ανοίξτε την γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  7. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν κόψετε.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;