Αρχική   >   Συνταγή    >    Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό (Funky Cook)

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ (FUNKY COOK)

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ (FUNKY COOK)
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
5
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι (περίπου 600-700 γρ)

  • 250 γρ μακαρονάκι κοφτό

  • 1 κύβο λαχανικών Maggi

  • 1 κτγ τοματοπελτέ

  • 1 κτγ ζάχαρη

  • 50 ml. κονιάκ

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 2-3 μπαχάρια

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 1000 ml. νερό ζεστό

  • Ελαιόλαδο

  • Φρέσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε ολόκληρο το χταπόδι, χωρίς καθόλου νερό, μόνο με το φύλλο δάφνης να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

  2. Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσθέστε λίγο ξύδι λευκό, αν είναι κατεψυγμένο δεν είναι απαραίτητο. Όσο το χταπόδι σιγοβράζει θα βγάζει τα υγρά του, ελέγξτε και σταματήστε τον βρασμό όταν το χταπόδι κοκκινίσει και μείνει με ελάχιστο υγρό, το οποίο αν θέλετε το κρατάτε για να το προσθέσετε κατόπιν στο φαγητό.

  3. Τεμαχίστε το χταπόδι και το σωτάρετε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.

  4. Σβήστε με το κονιάκ, προσθέστε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και το κοφτό μακαρονάκι.

  5. Αν έχετε λίγο απο το υγρό που βράσατε το χταποδάκι προσθέστε το και αυτό!

  6. Προσθέστε σταδιακά το νερό και ανακατέψτε μέχρι να βράσει το φαγητό.

  7. Μόλις το φαγητό σας είναι έτοιμο προσθέστε τον κύβο λαχανικών Maggi ανακατέψτε να ενσωματωθεί με το φαγητό μας και να χυλώσει, σερβίρετε άμεσα!

*Για περισσότερες συνταγές από το Funky Cook πατήστε εδώ