Αρχική   >   Συνταγή    >    Χωριάτικη

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
360 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. τοματίνια

  • 1/3 κρεμμύδι ξερό

  • 250 ml  κρύο νερό για το κρεμμύδι

  • 1 κ.σ. ξίδι απόλευκό κρασί για το κρεμμύδι

  • ½ αγγούρι

  • ½ πράσινη πιπεριά

  • 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή

  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

  • πιπέρι

  • 10-15 ελιές

  • 1 κ.σ. κάππαρη

  • 150 γρ. φέτα μαλακή

  • 1 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά

  • ½ κ.γ. ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές κάθετες φέτες και βάλτε το σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει κρύο νερό και ξύδι.

2.    Πλύντε και καθαρίστε το αγγούρι αφήνοντας λίγο φλούδα και κόψτε το σε λεπτές κάθετες διαγώνιες φέτες.

3.    Βάλτε το αγγούρι σε ένα άλλο μπολ.

4.    Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και ρίξτε τα μέσα στο μπολ με το αγγούρι.

5.    Κόψτε και την πιπεριά σε κάθετες λεπτές λωρίδες και ρίξτε τη και αυτή στο μπολ με το αγγούρι και τα ντοματίνια.

6.    Ξεπλύνετε το κρεμμύδι στραγγίζοντας το καλά μετα χέρια και το προσθέστε το στο μπολ με τα άλλα λαχανικά.

7.    Ρίξτε έπειτα το ξύδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τη MAGGI Νοστιμιά στο μούλτι μαζί με τη φέτα και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια σάλτσα.

8.    Σερβίρετε σε ένα πιάτο και ρίξτε από πάνω τις ελιές, τη ρίγανη, την κάπαρη, τη σάλτσα τόπους τόπους.