Αρχική   >   Συνταγή    >    Ζυμαρικά με Σολωμό

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ

Maggi Cooking - Ζυμαρικά με Σολωμό

Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ριγκατόνι
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ μάτσο βασιλικού
  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ φιλέτο σολομού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κάππαρη καλά ξεπλυμένη
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και κρατάμε μισή κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  2. Παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα το πάχος του.
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με το βασιλικό, τον κύβο λαχανικών MAGGI, που τον έχουμε διαλύσει στο νερό των ζυμαρικών, και το πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα και την κάππαρη. Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια και τον βάζουμε στα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά.
  6. Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.
  7. Εναλλακτικά, αντί να ψήσουμε το ψάρι και να το κόψουμε μετά σε κύβους, θα μπορούσαμε να το κόψουμε από την αρχή σε κομμάτια και να τα σοτάρουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;