Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βράστε τα ρεβίθια για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.
Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.
Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, ⅓ της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη Maggi νοστιμιά & ξίδι και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα (αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο, χοντροκομμένη την λιαστή τομάτα, την κάπαρη & τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε. Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και τη ρόκα. Ανακατέψτε απαλά με μια μεγάλη κουτάλα. Η σαλάτα ρεβίθι ιδανικά σερβίρεται άμεσα ή συντηρείται στο ψυγείο.
Test2