Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Julius MAGGI, ο ιδρυτής μίας μάρκας που ακόμα φέρει το όνομά του και που ονειρεύτηκε να δημιουργήσει μαγειρικά προϊόντα που θα ήταν τόσο βασικά όσο το αλάτι και το πιπέρι, φαγητά θρεπτικά για τους εργαζομένους του σε λογικές τιμές, και μία αξέχαστη μάρκα.
Με τη χαρακτηριστική κόκκινη και κίτρινη συσκευασία και το παγκοσμίως γνωστό όνομα, ο Julius Maggi κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα. Γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου 1846 στο Frauenfeld της Ελβετίας, σε ηλικία 23 ετών ανέλαβε τον μύλο του πατέρα του. Βλέποντας ότι γυναίκες, που παραδοσιακά ετοίμαζαν το φαγητό για τις οικογένειές τους, δούλευαν όλο και περισσότερο σε εργοστάσια με αποτέλεσμα να μην έχουνε χρόνο για να μαγειρέψουν, ο Julius Maggi κατάλαβε ότι χρειάζονταν γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό φαγητό. Για το λόγο αυτό, το 1884, μετά από εκτεταμένη έρευνα, δημιούργησε εισήγαγε αλεύρι από αρακά και φασόλια. Δεν έμεινε, όμως, εκεί: το 1885 έφτιαξε τις πρώτες έτοιμες σούπες και το 1886 δημιούργησε τα MAGGI καρυκεύματα, συμπυκνωμένους υγρούς ζωμούς που λειτουργούσαν ως βάση για ποικίλα φαγητά, βελτιώνοντας παράλληλα τη γεύση των φαγητών. Το πιο γνωστό προϊόν του Julius Maggi παραμένει μέχρι και σήμερα ο κύβος. Το 1947, η Nestlé απέκτησε τη MAGGI και αυτές οι 2 ελβετικές εταιρίες με το ίδιο όραμα για το φαγητό κατάφεραν να κάνουν τον κύβο ένα παγκόσμιο προϊόν.

Σήμερα, συνεχίζοντας τις αξίες και το όραμα του ιδρυτή της μάρκας για ένα πιο νόστιμο και σωστά διατροφικό φαγητό, στη Maggi πιστεύουμε ότι το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από απλά φαγητό: είναι απόλαυση, είναι υγεία και διατροφή, είναι έκφραση και εξερεύνηση. Είμαστε ό,τι τρώμε. Ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να φτιάξουμε ακόμα και τα βασικά πιάτα, μπορεί να μην έχουμε πάντα έμπνευση και χρόνο - η μαγειρική είναι κάτι που θέλουμε και όχι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Στη MAGGI πιστεύουμε ότι το να φτιάχνουμε φρέσκο φαγητό μας κάνει πιο ανθρώπινους. Γι’ αυτό και θέλουμε να βοηθάμε τον κόσμο να φτιάχνει φρέσκο φαγητό που τους αρέσει κάθε μέρα. Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι στην παγκόσμια κοινότητα που ζούμε, το φαγητό είναι κάτι τοπικό: είμαστε ένα παγκόσμιο brand που αγαπάει και σέβεται τις τοπικές κουζίνες και γεύσεις. Στη MAGGI θέλουμε να μαγειρεύετε, να αγαπάτε, να ζείτε: κάθε μέρα.