Για τα γιουβαρλάκια:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2
1 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, και τον κύβο κότας.
Βήμα 3
35 λεπτά
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τις 3 κ.σ. άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια προσθέτουμε και το κορν φλουρ για να δέσει το αυγολέμονο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βήμα 5
2 λεπτά
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
Βήμα 6
1 λεπτά
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά από την κατσαρόλα.
Βήμα 1
6
Για τα γιουβαρλάκια:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2
6
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, και τον κύβο κότας.
Βήμα 3
6
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Βήμα 4
6
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τις 3 κ.σ. άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια προσθέτουμε και το κορν φλουρ για να δέσει το αυγολέμονο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βήμα 5
6
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
Βήμα 6
6
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά από την κατσαρόλα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0