Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σπανακόρυζο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

(0)
35 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Κιλό
Σπανάκι
1 
Κρεμμύδι
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1 
Λεμόνι
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
1  κ.γλ.
Αλάτι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Ντομάτα
0.5  φλιτζάνι
Ρύζι καρολίνα
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
29.8 g
Ενέργεια
151.1 kcal
Λιπαρά
1.8 g
Εδώδιμες Ίνες
6.5 g
Πρωτεΐνες
9.2 g
Σάκχαρα
5.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

35 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί.
  • Βήμα 2

    6 λεπτά
    Αδειάστε το σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο σε 2 δόσεις μέσα στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 3

    2 λεπτά
    Χαμηλώστε την ένταση της εστίας στην μέση και βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα για να δημιουργηθεί ατμός και να μαραθεί το σπανάκι.
  • Βήμα 4

    4 λεπτά
    Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ρύζι, την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο κότας, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Ανακατέψτε και σκεπάστε το φαγητό. Θα πρέπει να υπάρχει υγρασία για να μαγειρευτεί το ρύζι. Άρα αν έχουν βγει πολλά υγρά από το σπανάκι αφήστε χωρίς καπάκι την κατσαρόλα διαφορετικά σκεπάστε.
  • Βήμα 5

    20 λεπτά
    Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Ρίξτε ½ κούπα ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και σβήστε την εστία. Αφήστε στην άκρη για ακόμη 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε το φαγητό.
Σπανακόρυζο

Βήμα 1 5

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί.

Σπανακόρυζο

Βήμα 2 5

Βήμα 2 Βήμα 2

Αδειάστε το σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο σε 2 δόσεις μέσα στην κατσαρόλα.

Σπανακόρυζο

Βήμα 3 5

Βήμα 3 Βήμα 3

Χαμηλώστε την ένταση της εστίας στην μέση και βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα για να δημιουργηθεί ατμός και να μαραθεί το σπανάκι.

Σπανακόρυζο

Βήμα 4 5

Βήμα 4 Βήμα 4

Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ρύζι, την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο κότας, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Ανακατέψτε και σκεπάστε το φαγητό. Θα πρέπει να υπάρχει υγρασία για να μαγειρευτεί το ρύζι. Άρα αν έχουν βγει πολλά υγρά από το σπανάκι αφήστε χωρίς καπάκι την κατσαρόλα διαφορετικά σκεπάστε.

Σπανακόρυζο

Βήμα 5 5

Βήμα 5 Βήμα 5

Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Ρίξτε ½ κούπα ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και σβήστε την εστία. Αφήστε στην άκρη για ακόμη 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε το φαγητό.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

3 + 3 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εύκολο
  • Κάτω από 300 cal
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Υψηλό σε φυτικές ίνες
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης