Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σπανακόπιτα με ανθότυρο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σπανακόπιτα Με Ανθότυρο

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

(1)
85 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Κρεμμύδια φρέσκα
1 
Κρεμμύδι
1  κύβος
MAGGI Ζωμός λαχανικών
300  γρ.
Αλεύρι
120  mL
Νερό
1.5  κ.σ.
Αλάτι
1  κ.σ.
Ξύδι
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
600  γρ.
Σπανάκι
150  γρ.
Ανθότυρο
3  κ.σ.
Γιαούρτι
100  γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
49.1 g
Ενέργεια
472.8 kcal
Λιπαρά
23.5 g
Εδώδιμες Ίνες
4.1 g
Πρωτεΐνες
17.4 g
Σάκχαρα
5.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

85 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και υπομονετικά ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. (Αν κολλάει στα χέρια σας τότε προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.) Τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Πλύνετε καλά το σπανάκι και αφήστε το να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε τον κύβο Λαχανικών MAGGI και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Μεταφέρετε το κρεμμύδι στο μπολ που θα φτιάξετε τη γέμιση.
  • Βήμα 3

    15 λεπτά
    Τοποθετήστε πάλι την κατσαρόλα στην εστία και ρίξτε μέσα το σπανάκι. Σκεπάστε με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε το μέχρι να χάσει τον όγκο του. Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα τρυπητό, πατήστε το με μια κουτάλα για να φύγουν τα υγρά του και βάλτε το στο μπολ με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας, την κεφαλογραβιέρα και ανακατέψτε απαλά με ένα πιρούνι. Αφήστε την γέμιση να κρυώσει.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Βγάλτε το ζυμάρι από το ψυγείο και κόψτε το σε δυο ίσα μέρη. Ανοίξτε με τον πλάστη δίνοντας στρογγυλό σχήμα στα δυο φύλλα. Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και τοποθετήστε επάνω το πρώτο φύλλο. Αδειάστε μέσα την γέμιση και σκεπάστε με το επόμενο φύλλο. Κόψτε τις άκρες με ένα ψαλίδι τόσο ώστε να περισσεύουν περίπου 4 εκατοστά από το ταψί και τυλίξτε τις μεταξύ τους.
  • Βήμα 5

    45 λεπτά
    Λαδώστε την πίτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Η σπανακόπιτα με ανθότυρο είναι έτοιμη να την απολαύσετε με την παρέα σας.
Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Βήμα 1 5

Βήμα 1 Βήμα 1

Τοποθετήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και υπομονετικά ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. (Αν κολλάει στα χέρια σας τότε προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.) Τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Βήμα 2 5

Βήμα 2 Βήμα 2

Πλύνετε καλά το σπανάκι και αφήστε το να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε τον κύβο Λαχανικών MAGGI και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Μεταφέρετε το κρεμμύδι στο μπολ που θα φτιάξετε τη γέμιση.

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Βήμα 3 5

Βήμα 3 Βήμα 3

Τοποθετήστε πάλι την κατσαρόλα στην εστία και ρίξτε μέσα το σπανάκι. Σκεπάστε με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε το μέχρι να χάσει τον όγκο του. Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα τρυπητό, πατήστε το με μια κουτάλα για να φύγουν τα υγρά του και βάλτε το στο μπολ με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας, την κεφαλογραβιέρα και ανακατέψτε απαλά με ένα πιρούνι. Αφήστε την γέμιση να κρυώσει.

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Βήμα 4 5

Βήμα 4

Βγάλτε το ζυμάρι από το ψυγείο και κόψτε το σε δυο ίσα μέρη. Ανοίξτε με τον πλάστη δίνοντας στρογγυλό σχήμα στα δυο φύλλα. Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και τοποθετήστε επάνω το πρώτο φύλλο. Αδειάστε μέσα την γέμιση και σκεπάστε με το επόμενο φύλλο. Κόψτε τις άκρες με ένα ψαλίδι τόσο ώστε να περισσεύουν περίπου 4 εκατοστά από το ταψί και τυλίξτε τις μεταξύ τους.

Σπανακόπιτα με ανθότυρο

Βήμα 5 5

Βήμα 5 Βήμα 5

Λαδώστε την πίτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Η σπανακόπιτα με ανθότυρο είναι έτοιμη να την απολαύσετε με την παρέα σας.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

3.0 out of 5
3
1 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
11
00
00

Reviews

3

how long do you wait after taking cialis

00 Visual Impairment 2 people, 20 <a href=http://cialis.lat/discover-the-best-prices-for-cialis>cialis pills for sale</a>
thourry (χωρίς επαλήθευση) 06/18/2024-03:59 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

3 + 8 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης