Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Για τα σουτζουκάκια Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί. Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα).
Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.
Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)
Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα βάζουμε μέσα.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0