Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Ψωμί με νιφάδες πατάτας
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Ψωμί Με Νιφάδες Πατάτας

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

(0)
85 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  γρ.
Καλαμποκάλευρο
12  γρ.
Μαγιά
12  γρ.
Αλάτι
2  κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
350  mL
Νερό
150  γρ.
Αλεύρι τύπου 00
2  Συσκευασίες
MAGGI Πουρές Πατάτας
12  γρ.
Ελαιόλαδο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
104.4 g
Ενέργεια
516.7 kcal
Λιπαρά
5.6 g
Εδώδιμες Ίνες
12.2 g
Πρωτεΐνες
12.3 g
Σάκχαρα
3.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

85 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.
  • Βήμα 2

    7 λεπτά
    Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).
  • Βήμα 6

    60 λεπτά
    Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.
Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 2 6

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 3 6

Βήμα 3 Βήμα 3

Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 4 6

Βήμα 4 Βήμα 4

Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 5 6

Βήμα 5 Βήμα 5

Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 6 6

Βήμα 6 Βήμα 6

Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

1 + 0 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εύκολο
  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Δήλωση προσβασιμότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης