Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα. Για τη μαρινάδα: Σε ένα μίξερ βάλτε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό από τα 2 λεμόνια, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, μπόλικο θυμάρι, μέλι και μουστάρδα απαλή και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.
Για το κοτόπουλο: Φορέστε γάντια και βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
Ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω.
Κάντε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε αμέσως ή να το κρατήσετε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήσετε στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω στο ταψί.
Ρίξτε από πάνω όση μαρινάδα περίσσεψε και φροντίστε να πάει παντού. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίστε να ρίχνετε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνετε.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε.
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα, φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τη συσκευασία πουρέ Maggi και το ζωμό.
Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα.
Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε καλά.
Δοκιμάστε αν χρειάζεται να βάλετε αλάτι και πιπέρι.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0