Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 2
5 λεπτά
Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό. Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.
Βήμα 3
15 λεπτά
Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι.
Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας.
Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στον κάθε ένα.
Βήμα 4
60 λεπτά
Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά.
’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι, βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεκτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.
Βήμα 5
10 λεπτά
Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Βήμα 6
10 λεπτά
Σπάστε το αυγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ.
Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αυγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.
Βήμα 1
6
Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 2
6
Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό. Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.
Βήμα 3
6
Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι.
Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας.
Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στον κάθε ένα.
Βήμα 4
6
Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά.
’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι, βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεκτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.
Βήμα 5
6
Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Βήμα 6
6
Σπάστε το αυγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ.
Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αυγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0