Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο καβουρδίστε τον κιμά σε 2 δόσεις μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε απαλά σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο τριμμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μεταφέρετε τον κιμά στο κατσαρολάκι και προσθέστε τις τομάτες τριμμένες, το θυμάρι, ½ ποτήρι νερό και τον κύβο βοδινού MAGGI.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς.
Πλύνετε και καθαρίστε καλά τα λαχανικά και κόψτε τα με το μαχαίρι ή με το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες, σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορείτε.
Λαδώστε ένα ταψί για το φούρνο και δημιουργήστε στρώσεις ξεκινώντας με την πατάτα, τη μελιτζάνα και, τέλος, τα κολοκυθάκια. Αλατίστε και απλώστε από επάνω τον κιμά ομοιόμορφα.
Κόψτε μια λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού, βρέξτε την και σκεπάστε με αυτήν το σκεύος.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάστε μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125 γρ. εξ ολοκλήρου με γάλα.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και απλώστε τον πουρέ ιδανικά με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει η επιφάνεια του μουσακά έντονο χρυσαφί χρώμα.
Αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μουσακά και σερβίρετε.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0