Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.
Βήμα 2
1 λεπτά
Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες. Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.
Βήμα 3
1 λεπτά
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ. Θρυμματίστε τις απαλά με ένα πιρούνι και προσθέστε αβγό, αλάτι και το ½ αλεύρι. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Σημείωση: Όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
Βήμα 4
1 λεπτά
Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.
Βήμα 1
4
Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.
Βήμα 2
4
Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες. Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.
Βήμα 3
4
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ. Θρυμματίστε τις απαλά με ένα πιρούνι και προσθέστε αβγό, αλάτι και το ½ αλεύρι. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Σημείωση: Όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
Βήμα 4
4
Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0