Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί με τη 1 σκελίδα σκόρδο, τη 1 κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Απλώνουμε αυτό το αρωματικό μείγμα πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στους 180° C .
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα ανακατεύουμε τόσο ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι πουρές.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το υπόλοιπο εστραγκόν.
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ωμό αυγό και τον αρακά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίος βελούδινος πουρές και ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.
Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε) και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ταψάκι.
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό.
Κόβουμε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.
Ανεβάζουμετη θερμοκρασία του φούρνου στους 220° C.
Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Κόβουμε το ρολό κιμά σε φέτες και σερβίρουμε.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0