Βράστε τα ρεβίθια (αποφλοιωμένα) για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.
Βήμα 2
37 λεπτά
Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.
Βήμα 3
5 λεπτά
Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, 1/3 της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη Maggi Νοστιμιά και ξίδι (υλικά της σάλτσας) και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό.
Βήμα 4
5 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο (το πράσινο μέρος), χοντροκομμένη τη λιαστή τομάτα, την κάπαρη & τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε.
Βήμα 5
3 λεπτά
Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και τη νεαρή ρόκα. Απαλά ανακατέψτε με μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
Βήμα 1
5
Βράστε τα ρεβίθια (αποφλοιωμένα) για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.
Βήμα 2
5
Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.
Βήμα 3
5
Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, 1/3 της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη Maggi Νοστιμιά και ξίδι (υλικά της σάλτσας) και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό.
Βήμα 4
5
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο (το πράσινο μέρος), χοντροκομμένη τη λιαστή τομάτα, την κάπαρη & τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε.
Βήμα 5
5
Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και τη νεαρή ρόκα. Απαλά ανακατέψτε με μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0