Αβγά σκράμπλ με απάκι και σχοινόπρασο
15λεπτά
Εύκολη
6
Ασπράδια αυγού
4
Κρόκοι αυγού
100 γρ.
Κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ.
Βούτυρο
200 γρ.
Χοιρινό, θεραπευμένο, ζαμπόν, χωρίς κόκαλα, επιπλέον άπαχο και κανονικό, ψημένο
1 κ.σ.
Χυμός λεμονιού
1 κ.σ.
Σχοινόπρασο
1 κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
1 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
396 kcal
Υδατάνθρακες
6.28 g
Πρωτεΐνες
38.75 g
Λιπαρά
23.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
15 λεπτά
Βήμα 1
Σπάστε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε την κρέμα και τον κύβο κότας .
Βήμα 2
Βάλτε ένα κατσαρολάκι με 2 ποτήρια νερό σε μέτρια φωτιά και εφαρμόστε το μπολ από επάνω , χωρίς όμως το μπολ να έρχεται σε επαφή με το νερό (Μπεν Μαρί ).
Βήμα 3
Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύεται συνέχεια τα αβγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα
Βήμα 4
Τέλος προσθέστε το απάκι αρκετά ψιλοκομμένο , τον χυμό λεμόνι ,το βούτυρο και το σχοινοπρασο ψιλοκομμένο, ανακατέψτε καλά και απλώστε πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
Σχόλια 0