Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Ανοιχτή πίτα μπριάμ
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Ανοιχτή Πίτα Μπριάμ

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

(0)
80 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Μελιτζάνες
3 
Κολοκυθάκια
2 
Κρεμμύδια
1 
Κόκκινη πιπεριά
2 
Σκελίδες σκόρδο
4  κ.σ.
Δυόσμος
4  κ.σ.
Φρέσκος βασιλικός
1  κύβος
MAGGI Ζωμός λαχανικών
500  γρ.
Αλεύρι
150  γρ.
Νερό
1  κ.γλ.
Αλάτι
2 
Ντομάτες
10  Μικρά
Τοματίνια
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
200  γρ.
Ανθότυρο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33  φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
150  γρ.
Γιαούρτι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
64.3 g
Ενέργεια
510.6 kcal
Λιπαρά
23.3 g
Εδώδιμες Ίνες
6.4 g
Πρωτεΐνες
12 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

80 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τέλος, βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί). Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.
  • Βήμα 5

    60 λεπτά
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.
Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 1 5

Βήμα 1

Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 2 5

Βήμα 2

Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 3 5

Βήμα 3

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τέλος, βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 4 5

Βήμα 4

Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί). Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 5 5

Βήμα 5 Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 14 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Ανοιχτή πίτα με μοσχαράκι και τυρί κρέμα

    Ανοιχτή πίτα με μοσχαράκι και τυρί κρέμα

    179 λεπτά

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης