Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

0
80 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

2 
Μελιτζάνες
3 
Κολοκυθάκια
2 
Κρεμμύδια
1 
Κόκκινη πιπεριά
2 
Σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ.
Δυόσμος
4 κ.σ.
Φρέσκος βασιλικός
500 γρ.
Αλεύρι
150 γρ.
Νερό
1 κ.γλ.
Αλάτι
2 
Ντομάτες
10 Μικρά
Τοματίνια
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
200 γρ.
Ανθότυρο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
150 γρ.
Γιαούρτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
456.5 kcal
Υδατάνθρακες
63.58 g
Πρωτεΐνες
13.17 g
Λιπαρά
17 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

80 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κσ. ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.
Βήμα 3
5 λεπτά
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τέλος βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
5 λεπτά
Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί). Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.
Βήμα 5
60 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου μια ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.
Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 1 5

Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κσ. ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 2 5

Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 3 5

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τέλος βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 4 5

Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί). Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 5 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου μια ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη