Αρχική   >   Συνταγή    >    Αραβικές πίτες με κοτόπουλο, κους κους και σάλτσα γιαούρτι

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
643 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·        4 αραβικές πίτες

·        6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο

·        250γρ. κους κους

·        1 κύβο κότας MAGGI

·        1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·        ¼ κ.γ κύμινο

·        ½ κ.γ κάρυ


Για τη σάλτσα:

·        200γρ. γιαούρτι

·        100γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

·        χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

·        ελαιόλαδο

·        αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 250 ml νερό, το κύμινο με το κάρυ, τον κύβο κότας MAGGI, 2 κ.σ ελαιόλαδο και αλάτι.

  2.  Δώστε μια βράση και αδειάστε το νερό σε ένα μπολ με το κους κους. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 10 λεπτά. 

  3. Παράλληλα βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα. Ελέγξτε το ψήσιμο τους και συνεχίστε στο φούρνο αν θεωρείτε αναγκαίο

  4. Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Με ένα πιρούνι ''σπάστε'' το κους κους αφού πρώτα έχει απορροφήσει όλη την υγρασία του.

  5. Ανοίξτε τις πίτες σε ένα πιάτο, απλώστε μια καλή κουτάλια γιαούρτι, το κους κους, κοτόπουλο κομμένο σε φέτες και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τυλίξτε σφιχτά και σερβίρετε.