Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τον κύβο λαχανικών και δώστε μια βράση. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
Βήμα 2
10 λεπτά
Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρετε μέσα στην μπεσαμέλ. Κόψτε τα αβγά στη μέση, θρυμματίστε τους με τα δάχτυλα σας 4 από τους κρόκους & ρίξτε μέσα στη μπεσαμέλ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα & το φρέσκο κρεμμύδι και δοκιμάστε το αλάτι. Απλώστε τα ασπράδια από τα αβγά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα κουταλάκι γεμίστε το κάθε ένα με τη μπεσαμέλ.
Βήμα 3
15 λεπτά
Πασπαλίστε στην επιφάνειά τους την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε άμεσα.
Βήμα 1
3
Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τον κύβο λαχανικών και δώστε μια βράση. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
Βήμα 2
3
Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρετε μέσα στην μπεσαμέλ. Κόψτε τα αβγά στη μέση, θρυμματίστε τους με τα δάχτυλα σας 4 από τους κρόκους & ρίξτε μέσα στη μπεσαμέλ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα & το φρέσκο κρεμμύδι και δοκιμάστε το αλάτι. Απλώστε τα ασπράδια από τα αβγά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα κουταλάκι γεμίστε το κάθε ένα με τη μπεσαμέλ.
Βήμα 3
3
Πασπαλίστε στην επιφάνειά τους την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε άμεσα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0