Φακές
55λεπτά
Εύκολη
400 γρ.
Φακές
1 μεγάλο
Κρεμμύδια φρέσκα
2
Σκελίδες σκόρδο
2
Καρότα
2 κ.σ.
Ξύδι, βαλσάμικο
1 Φύλλο
Φύλλα δάφνης
1 κύβος
0.75 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
2 Κλωνάρια
Σέλερι
2
Ντομάτες
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
758.75 kcal
Υδατάνθρακες
73.14 g
Πρωτεΐνες
26 g
Λιπαρά
42.35 g
Εδώδιμες Ίνες
12.67 g
Σάκχαρα
6.49 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
55 λεπτά
Βήμα 1
Ρίξτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε για 15 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε.
Βήμα 2
Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο σέλερι μέχρι να μαραθούν.
Ρίξτε τις φακές και προσθέστε 1½ λίτρο νερό. Όταν το νερό βράσει βάλτε τη δάφνη, τον κύβο κότας MAGGI και τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα.
Βήμα 3
Όταν η φλούδα από τις τομάτες ξεκολλήσει, πιάστε τις με μια τσιμπίδα και αποσύρετε. Στη συνέχεια, σπάστε με την κουτάλα τις τομάτες και αφήστε να μαγειρευτούν οι φακές μέχρι μαλακώσουν.
Τέλος, ρίξτε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το ξίδι και αποσύρετε. Αφήστε για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Σχόλια 0