Γαρίδες σαγανάκι με θυμάρι
50λεπτά
Εύκολη
600 γρ.
Γαρίδες
3
Ντομάτες
1 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
10 Φύλλα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
100 γρ.
Ανθότυρο
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1000 γρ.
Μύδια
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
322.63 kcal
Υδατάνθρακες
8.5 g
Πρωτεΐνες
33.98 g
Λιπαρά
17.51 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε τις τομάτες στα τέσσερα και τοποθετήστε σε ένα ταψί για τον φούρνο μαζί με το θυμάρι, το σκόρδο και 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και βγάλτε τη φλούδα.
Βήμα 4
Χοντροκόψτε τις τομάτες και μεταφέρετε στο σκεύος που θα ψηθεί το σαγανάκι.
Βήμα 5
Βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες και ανακατέψτε μαζί με τις τομάτες έτσι ώστε να βγάλουν οι γαρίδες τη γεύση τους.
Βήμα 6
Σκεπάστε από επάνω με πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι, τον πλατύφυλλο βασιλικό (χοντροκομμένο), τις καθαρισμένες γαρίδες και τον ανθότυρο.
Βήμα 7
Πασπαλίστε με τη Νοστιμιά Maggi, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
Βήμα 8
Εναλλακτικά, για νηστίσιμη συνταγή αντικαταστείστε τα βήματα 5 και 6 με τα εξής:
Καθαρίστε τα μύδια εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και αφαιρέστε το γένι τραβώντας το απαλά προς τα επάνω. Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, σκεπάστε με το καπάκι και αχνίστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.
Αποσύρετε τα κλειστά μύδια και ξεψαχνίστε τα υπόλοιπα. Μεταφέρετε τα μύδια στο σκεύος με την ψητή τομάτα, σκεπάστε από επάνω με πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι και το βασιλικό.
Σχόλια 0