Αρχική   >   Συνταγή    >    Γίγαντες

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
430 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κούπα φασόλια λευκά μεγάλα

  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό

  • 2 τομάτες χοντροκομμένες

  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI

  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας

  • Ελαιόλαδο

  • Πιπέρι μαύρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάστε σε νερό τα φασόλια για 3 με 4 ώρες.

  2. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά και προσθέστε το σέλερι με το σκόρδο. Αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και ρίξτε τις τομάτες, τον πελτέ και τον κύβο λαχανικών MAGGI.

  3. Όταν μαλακώσουν οι τομάτες και γλασάρει η σάλτσα ρίξτε τα φασόλια, βάλτε νερό ίσα που να τα σκεπάσει, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και δώστε μια βράση.

  4. Μεταφέρετε σε ένα ταψί για τον φούρνο, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήστε στους 170°C για περίπου 45 λεπτά.

  5. Όταν τα φασόλια έχουν μαλακώσει βγάλτε το αλουμινόχαρτό και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα επιφανειακά. Πασπαλίστε με μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε . 


ΕΠΙΛΕΞΤΕ SUPERMARKET
* Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Cookies

Η Nestlé θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες για να κατανοήσει τα ενδιαφέροντά σας, να προσαρμόσει τον ιστότοπό της στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις της. Η Nestlé σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών και σας καλεί να μελετήσετε την Πολιτική Ιδιωτικότητας, η οποία περιλαμβάνει μία εκτενή περιγραφή του πώς χρησιμοποιεί τα cookies.
Αλλαγή ρυθμίσεων Αποδοχή cookies