Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Γιουβαρλάκια

0
48λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1 
Κρεμμύδι
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ.
Δυόσμος
1.5 L
Νερό
2 Φύλλα
Φύλλα δάφνης
2 
Αυγά
1 κ.σ.
Κορν Φλαουρ
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
500 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ.
Ρύζι γλασέ
4 κ.σ.
Άνηθος
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Χυμός λεμονιού
2 
Ξύσμα λεμονιού

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
353.74 kcal
Υδατάνθρακες
26.65 g
Πρωτεΐνες
21.45 g
Λιπαρά
17.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

48 λεπτά
Βήμα 1
4 λεπτά
Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2
1 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, και τον κύβο κότας.
Βήμα 3
35 λεπτά
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τις 3 κ.σ. άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια προσθέτουμε και το κορν φλουρ για να δέσει το αυγολέμονο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βήμα 5
2 λεπτά
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
Βήμα 6
1 λεπτά
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά από την κατσαρόλα.
Γιουβαρλάκια

Βήμα 1 6

Βήμα 1

Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Γιουβαρλάκια

Βήμα 2 6

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, και τον κύβο κότας.

Γιουβαρλάκια

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Γιουβαρλάκια

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τις 3 κ.σ. άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια προσθέτουμε και το κορν φλουρ για να δέσει το αυγολέμονο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Γιουβαρλάκια

Βήμα 5 6

Βήμα 5 Βήμα 5

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.

Γιουβαρλάκια

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά από την κατσαρόλα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη