Γιουβαρλάκια
48λεπτά
Εύκολη
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ.
Δυόσμος
1.5 L
Νερό
2 Φύλλα
Φύλλα δάφνης
1 κύβος
2
Αυγά
1 κ.σ.
Κορν Φλαουρ
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
500 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ.
Ρύζι γλασέ
4 κ.σ.
Άνηθος
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Χυμός λεμονιού
2
Ξύσμα λεμονιού
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
353.74 kcal
Υδατάνθρακες
26.65 g
Πρωτεΐνες
21.45 g
Λιπαρά
17.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
48 λεπτά
Βήμα 1
Για τα γιουβαρλάκια:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, και τον κύβο κότας.
Βήμα 3
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τις 3 κ.σ. άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια προσθέτουμε και το κορν φλουρ για να δέσει το αυγολέμονο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βήμα 5
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
Βήμα 6
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά από την κατσαρόλα.
Σχόλια 0