Αρχική   >   Συνταγή    >    Γουακαμόλε

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
Χρόνος προετοιμασίας
30'
Μερίδες
8
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
60 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 1 αβοκάντο

  • 1/2 κρεμμύδι ξερό

  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.γ. κύμινο

  • 2 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά

  • 1 ντομάτα

  • 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

  • 2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο

  • 1/2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 2 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίψτε το αβοκάντο και χωρίστε το στα δυο.

  2. Αφαιρέστε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε τη σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι ή στο μούλτι σπάστε το αβοκάντο. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε και μερικά χοντρά κομμάτια ή να το κάνετε όσο λείο θέλετε.

  3. Ψιλοκόψτε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το κύμινο, την Νοστιμιά MAGGI και το ελαιόλαδο.

  4. Κόψτε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρέστε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόψτε σε κυβάκια 2x2 εκ.

  5. Τα προσθέτετε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.

  6. Προσθέστε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φυστίκια και τα ανακατεύετε. 

  7. Σερβίρετε με έξτρα κρεμμύδι και ντομάτα και βέβαια με νάτσος.