Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Πίσω
27 26.8g / 27%
37 78.8g / 37%
36 77.5g / 36%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

(0)
290 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
2000  γρ.
Γλυκοπατάτες
4 
Σκελίδες σκόρδο
1000  γρ.
Κρεμμυδάκια στιφάδου
4  Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1  κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
1  κ.γλ.
Αλάτι
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3500  γρ.
Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
2000  γρ.
Μήλα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
78.89 g
Ενέργεια
880 kcal
Λιπαρά
26.82 g
Εδώδιμες Ίνες
12.06 g
Πρωτεΐνες
77.58 g
Σάκχαρα
35.39 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

290 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους 1 εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
  • Βήμα 3

    180 λεπτά
    Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
  • Βήμα 5

    90 λεπτά
    Ανοίξτε τη γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν κόψετε.
Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 1 5

Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους 1 εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 2 5

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 3 5

Βήμα 3

Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 4 5

Βήμα 4

Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 5 5

Βήμα 5

Ανοίξτε τη γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν κόψετε.

Συνταγή ως PDF