Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Χωριάτικη Πίτα Με Μοσχάρι

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

(1)
200 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Κρεμμύδια
2  Κλωνάρια
Σέλινο, ωμό
3 
Καρότα
1  κ.σ.
Τυρί, κρέμα
4  κ.σ.
Μαντζουράνα φρέσκια
200  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 
Σκελίδα σκόρδο
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Βοδινό
1  κ.γλ.
Αλάτι
1000  γρ.
Μοσχάρι σπάλα
2 
Ντομάτες
1  πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
35.1 g
Ενέργεια
363.1 kcal
Λιπαρά
10.3 g
Εδώδιμες Ίνες
1.8 g
Πρωτεΐνες
30.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

200 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι.
  • Βήμα 2

    3 λεπτά
    Χοντροκόψτε τα και σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Προσθέστε την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο βοδινού MAGGI και συνεχίστε μέχρι να χυλώσουν τα λαχανικά.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Παράλληλα, καθαρίστε το κρέας από ίνες και λίπη και κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετέ τα μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  • Βήμα 5

    120 λεπτά
    Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας ΄΄διαλύστε΄΄ το τραβώντας το με τα δάχτυλά σας (είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι σε αυτή τη διαδικασία).
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Βάλτε στο μπολ το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαντζουράνα και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά, πάλι με τα χέρια σας και προσθέστε ζωμό από την κατσαρόλα όσο περισσότερο μπορεί το κρέας να τραβήξει χωρίς να το αποβάλλει.
  • Βήμα 7

    30 λεπτά
    Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 8

    8 λεπτά
    Απλώστε το φύλλο στον πάγκο και λαδώστε μεταξύ των φύλλων. Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα για κάθε ρολό. Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήστε νερό για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε καλά τα ρολά με ένα πινέλο.
  • Βήμα 10

    15 λεπτά
    Ψήστε σους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και σερβίρετε.
Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 1 10

Βήμα 1 Βήμα 1

Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Χοντροκόψτε τα και σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Προσθέστε την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο βοδινού MAGGI και συνεχίστε μέχρι να χυλώσουν τα λαχανικά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Παράλληλα, καθαρίστε το κρέας από ίνες και λίπη και κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετέ τα μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας ΄΄διαλύστε΄΄ το τραβώντας το με τα δάχτυλά σας (είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι σε αυτή τη διαδικασία).

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Βάλτε στο μπολ το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαντζουράνα και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά, πάλι με τα χέρια σας και προσθέστε ζωμό από την κατσαρόλα όσο περισσότερο μπορεί το κρέας να τραβήξει χωρίς να το αποβάλλει.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Απλώστε το φύλλο στον πάγκο και λαδώστε μεταξύ των φύλλων. Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα για κάθε ρολό. Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήστε νερό για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε καλά τα ρολά με ένα πινέλο.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Ψήστε σους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

4.0 out of 5
4
1 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Reviews

4

Recipe Rating Test

Recipe Rating Test
Recipe Rating Test (χωρίς επαλήθευση) 08/14/2024-10:10 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 3 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Χωριάτικη

    Χωριάτικη

    15 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης