Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι και μαντζουράνα
Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι
200 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
26 10.3g / 26%
40 35g / 40%
34 30.6g / 34%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

(0)
200 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Κρεμμύδια
2  Κλωνάρια
Σέλινο, ωμό
3 
Καρότα
1  κ.σ.
Τυρί, κρέμα
4  κ.σ.
Μαντζουράνα φρέσκια
200  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 
Σκελίδα σκόρδο
1  κ.γλ.
Αλάτι
1000  γρ.
Μοσχάρι σπάλα
2 
Ντομάτες
1  πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
35.07 g
Ενέργεια
363.11 kcal
Λιπαρά
10.31 g
Εδώδιμες Ίνες
1.78 g
Πρωτεΐνες
30.69 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

200 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι.
  • Βήμα 2

    3 λεπτά
    Χοντροκόψτε τα και σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Προσθέστε την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο βοδινού MAGGI και συνεχίστε μέχρι να χυλώσουν τα λαχανικά.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Παράλληλα, καθαρίστε το κρέας από ίνες και λίπη και κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετέ τα μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  • Βήμα 5

    120 λεπτά
    Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας ΄΄διαλύστε΄΄ το τραβώντας το με τα δάχτυλά σας (είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι σε αυτή τη διαδικασία).
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Βάλτε στο μπολ το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαντζουράνα και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά, πάλι με τα χέρια σας και προσθέστε ζωμό από την κατσαρόλα όσο περισσότερο μπορεί το κρέας να τραβήξει χωρίς να το αποβάλλει.
  • Βήμα 7

    30 λεπτά
    Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 8

    8 λεπτά
    Απλώστε το φύλλο στον πάγκο και λαδώστε μεταξύ των φύλλων. Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα για κάθε ρολό. Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήστε νερό για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε καλά τα ρολά με ένα πινέλο.
  • Βήμα 10

    15 λεπτά
    Ψήστε σους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και σερβίρετε.
Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 1 10

Βήμα 1 Βήμα 1

Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Χοντροκόψτε τα και σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Προσθέστε την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο βοδινού MAGGI και συνεχίστε μέχρι να χυλώσουν τα λαχανικά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Παράλληλα, καθαρίστε το κρέας από ίνες και λίπη και κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετέ τα μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας ΄΄διαλύστε΄΄ το τραβώντας το με τα δάχτυλά σας (είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι σε αυτή τη διαδικασία).

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Βάλτε στο μπολ το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαντζουράνα και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά, πάλι με τα χέρια σας και προσθέστε ζωμό από την κατσαρόλα όσο περισσότερο μπορεί το κρέας να τραβήξει χωρίς να το αποβάλλει.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Απλώστε το φύλλο στον πάγκο και λαδώστε μεταξύ των φύλλων. Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα για κάθε ρολό. Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήστε νερό για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε καλά τα ρολά με ένα πινέλο.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Ψήστε σους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF