Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

0
200λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
10 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 10 εδώ

2 
Κρεμμύδια
2 Κλωνάρια
Σέλινο, ωμό
3 
Καρότα
1 κ.σ.
Τυρί, κρέμα
4 κ.σ.
Μαντζουράνα φρέσκια
200 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ.
Αλάτι
1000 γρ.
Μοσχάρι σπάλα
2 
Ντομάτες
1 πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
359.85 kcal
Υδατάνθρακες
34.88 g
Πρωτεΐνες
30.59 g
Λιπαρά
10.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

200 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι.
Βήμα 2
3 λεπτά
Χοντροκόψτε τα και σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
3 λεπτά
Προσθέστε την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο βοδινού MAGGI και συνεχίστε μέχρι να χυλώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 4
10 λεπτά
Παράλληλα καθαρίστε το κρέας από ίνες και λίπη και κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετε τα σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Βήμα 5
120 λεπτά
Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας ΄΄ διαλύστε ΄΄ το τραβώντας το με τα δάχτυλά σας (είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι σε αυτή τη διαδικασία).
Βήμα 6
5 λεπτά
Βάλτε στο μπολ το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαντζουράνα και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά, πάλι με τα χέρια σας και προσθέστε ζωμό από την κατσαρόλα όσο περισσότερο μπορεί το κρέας να τραβήξει χωρίς να το ΄΄ ξερνάει''.
Βήμα 7
30 λεπτά
Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 8
8 λεπτά
Απλώστε το φύλλο στον πάγκο και λαδώστε μεταξύ των φύλλων. Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα για κάθε ρολό. Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήστε νερό για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες.
Βήμα 9
3 λεπτά
Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε καλά τα ρολά με ένα πινέλο.
Βήμα 10
15 λεπτά
Ψήστε σους 170 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και σερβίρετε.
Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 1 10

Βήμα 1 Βήμα 1

Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Χοντροκόψτε τα και σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Προσθέστε την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο βοδινού MAGGI και συνεχίστε μέχρι να χυλώσουν τα λαχανικά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Παράλληλα καθαρίστε το κρέας από ίνες και λίπη και κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετε τα σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας ΄΄ διαλύστε ΄΄ το τραβώντας το με τα δάχτυλά σας (είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι σε αυτή τη διαδικασία).

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Βάλτε στο μπολ το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μαντζουράνα και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά, πάλι με τα χέρια σας και προσθέστε ζωμό από την κατσαρόλα όσο περισσότερο μπορεί το κρέας να τραβήξει χωρίς να το ΄΄ ξερνάει''.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Απλώστε το φύλλο στον πάγκο και λαδώστε μεταξύ των φύλλων. Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα για κάθε ρολό. Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήστε νερό για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε καλά τα ρολά με ένα πινέλο.

Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Ψήστε σους 170 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη