Χορτόπιτα
80λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Σπανάκι
0.5 Ματσάκι
Καυκαλήθρες
0.5 Ματσάκι
Μυρώνια
2
Κρεμμύδια
1 κ.σ.
Θυμάρι
1
Πράσο
1
Σκελίδα σκόρδο
1
Φύλλο πίτας χωριάτικο
1 κύβος
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Γεμίστε τον νεροχύτη σας με κρύο νερό και πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά, στραγγίστε και τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε με 3 κ.σ ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Ρίξτε το πράσο, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες ψιλοκομμένα, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών MAGGI,το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Βήμα 5
Απλώστε στον πάγκο σας τα φύλλα και για κάθε ρολό χρησιμοποιήστε 3 φύλλα λαδώνοντας με ένα πινέλο μεταξύ τους για να ψηθούν σωστά . Τυλίξτε και κολλήστε με νερό τις άκρες, λαδώστε καλά εξωτερικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
Σχόλια 0