Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Κριθαράκι με αρνί, φασκόμηλο και κεφαλογραβιέρα
Χυλοπιτάκι με αρνί
130 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
56 45.8g / 56%
26 49g / 26%
18 34g / 18%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Χυλοπιτάκι με αρνί

(0)
130 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

7 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 7

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Αρνάκι
2 
Κρεμμύδια
2 
Καρότα
1 
Φύλλο δάφνης
5  Φύλλα
Φασκόμηλο
300  γρ.
Κριθαράκι
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
100  γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
49.03 g
Ενέργεια
740.04 kcal
Λιπαρά
45.87 g
Εδώδιμες Ίνες
9.65 g
Πρωτεΐνες
34.07 g
Σάκχαρα
6.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

130 λεπτά
  • Βήμα 1

    20 λεπτά
    Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας.
  • Βήμα 2

    90 λεπτά
    Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα. Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι. Καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά, ώστε να μην στεγνώνει το κριθαράκι αλλά και να μην "κολυμπάει’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά, στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του. Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε, αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά (το ξεψαχνισμένο κρέας, το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού). Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας.

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα.

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα. Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι. Καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί.

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 4 4

Βήμα 4

Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά, ώστε να μην στεγνώνει το κριθαράκι αλλά και να μην "κολυμπάει’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά, στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του. Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε, αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά (το ξεψαχνισμένο κρέας, το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού). Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.

Συνταγή ως PDF