Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χυλοπιτάκι με αρνί

0
130 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1000 γρ.
Αρνάκι
2 
Κρεμμύδια
2 
Καρότα
1 
Φύλλο δάφνης
5 Φύλλα
Φασκόμηλο
300 γρ.
Κριθαράκι
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
8 κ.σ.
Ελαιόλαδο
100 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
948.64 kcal
Υδατάνθρακες
56.68 g
Πρωτεΐνες
38.44 g
Λιπαρά
64.09 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

130 λεπτά
Βήμα 1
20 λεπτά
Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα . Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας .
Βήμα 2
90 λεπτά
Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια , τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα .
Βήμα 3
10 λεπτά
Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα . Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι , καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί .
Βήμα 4
10 λεπτά
Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά ώστε να μην στεγνώνει ο κριθαράκι αλλά και να μην ΄΄ κολυμπάε ι’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά , στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του . Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε , αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά . Το ξεψαχνισμένο κρέας , το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού . Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα .
Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 1 4

Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα . Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας .

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 2 4

Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια , τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα .

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 3 4

Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα . Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι , καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί .

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 4 4

Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά ώστε να μην στεγνώνει ο κριθαράκι αλλά και να μην ΄΄ κολυμπάε ι’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά , στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του . Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε , αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά . Το ξεψαχνισμένο κρέας , το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού . Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη