Χυλοπιτάκι με αρνί
130λεπτά
Δύσκολη
1 κιλό
Αρνάκι
2
Κρεμμύδια
2
Καρότα
1
Φύλλο δάφνης
5 Φύλλα
Φασκόμηλο
300 γρ.
Κριθαράκι
1
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
2 κύβους
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
100 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
724.72 kcal
Υδατάνθρακες
48.59 g
Πρωτεΐνες
32.94 g
Λιπαρά
44.93 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
130 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα . Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας .
Βήμα 2
Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια , τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα .
Βήμα 3
Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα . Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι , καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί .
Βήμα 4
Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά ώστε να μην στεγνώνει ο κριθαράκι αλλά και να μην ΄΄ κολυμπάε ι’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά , στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του . Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε , αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά . Το ξεψαχνισμένο κρέας , το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού . Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα .
Σχόλια 0