Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χυλοπιτάκι με αρνί

0
130λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1 κιλό
Αρνάκι
2 
Κρεμμύδια
2 
Καρότα
1 
Φύλλο δάφνης
5 Φύλλα
Φασκόμηλο
300 γρ.
Κριθαράκι
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
100 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
866.13 kcal
Υδατάνθρακες
56.68 g
Πρωτεΐνες
38.44 g
Λιπαρά
54.75 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

130 λεπτά
Βήμα 1
20 λεπτά
Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα . Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας .
Βήμα 2
90 λεπτά
Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια , τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα .
Βήμα 3
10 λεπτά
Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα . Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι , καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί .
Βήμα 4
10 λεπτά
Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά ώστε να μην στεγνώνει ο κριθαράκι αλλά και να μην ΄΄ κολυμπάε ι’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά , στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του . Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε , αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά . Το ξεψαχνισμένο κρέας , το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού . Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα .
Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα . Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας .

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια , τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα .

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα . Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι , καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί .

Χυλοπιτάκι με αρνί

Βήμα 4 4

Βήμα 4

Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά ώστε να μην στεγνώνει ο κριθαράκι αλλά και να μην ΄΄ κολυμπάε ι’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά , στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του . Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε , αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά . Το ξεψαχνισμένο κρέας , το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού . Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη